Sopron és környéke

2014.05.05. 11:05

Éjszakai villámrazzia negyven rendőrrel Sopronban

Jó néhány döbbent arc – ez volt a legáltalánosabb tapasztalat a szombat éjszakai rendőrségi akcióban.

kisalfold.hu


Érthető volt a meglepettség, amikor az éjszaka közepén a Készenléti Rendőrség negyven munkatársa, nyomozók, gyermekvédelmi szakemberek, közrendesek lepték el a szórakozóhelyeket, udvariasan, de határozottan kérve a személyi igazolványokat.

A többség mosolyogva vette tudomásul az ellenőrzést, azok voltak inkább bajban, akik nem hozták magukkal irataikat. Ők legközelebb biztosan nem felejtik el, hogy a személyes okmányaikat magukkal kell vinniük...

Kirívó szabálytalanság miatt sehol nem volt szükség intézkedésre.

Kirívó szabálytalanság miatt sehol nem volt szükség intézkedésre.

– Ez az akció elsősorban a megelőzésről szól, hogy lássák, betartatjuk a szabályokat éjjel is – mondta a razzia parancsnoka, Aranyos Gábor, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Ezúttal főleg a kábítószer-használókra fókuszáltak, akiknek a pupillája gyanúsan kitágult, azokat orvos vizsgálta meg.

Szerencsére alig akadt ilyen.

Az akció a Deák téren kezdődött, alig húsz perc kellett a két éjszakai szórakozóhely ellenőrzéséhez. Egy kisebb csoport aztán a lokálokat is meglátogatta, ahol már a sörözésen túl másról is szólhat a történet. De szombat éjjel csak békésen beszélgető lányokat találtak, a rúdon sem pörgött senki.

Egy Sopron környéki éjszakai bárban az éjjel kettő után wellnessezők meglepődtek ugyan az egyenruhás vendégeken, de készséggel kísérték körbe őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!