Sopron és környéke

2014.04.23. 11:53

Megvonatoztatta a GYSEV az óvodásokat

Az óvodásoknak a vasúttársaság mozdonyvezetője beszélt a vasútról és felhívta a figyelmüket annak veszélyeire is.

kisalfold.hu


A gyerekeket különvonat vitte Sopronból Harkán keresztül Nagycenkre.
Mintegy 80 soproni óvodás gyermek vett részt a GYSEV által szervezett kiránduláson. Az ovisok a Kőszegi úti, valamint a Zsilip utcai óvodából érkeztek.

A vasúttársaság különvonatot indított a kicsik tiszteletére: egy zöld-sárga dízel Jenbacher motorvonatra szállhattak fel a gyerekek, akiket a vasúttársaság tapasztalt mozdonyvezetője, Vas László kalauzolt. Az óvodások Sopronból indultak, majd Harkán keresztül Nagycenkig vitte őket a különvonat.

Különvonattal vitt kirándulni óvodásokat a GYSEV

Különvonattal vitt kirándulni óvodásokat a GYSEV

- Nagyon örültünk a Zsilip utcai óvoda megkeresésének, örömmel láttuk vendégül a gyerekeket - mondta Vas László, a vasúttársaság főmozdonyvezetője. - Érdekesség, hogy olyan is volt közöttük, aki most ült először vonaton. A kicsiket - elsősorban természetesen a fiúkat - mindig nagyon érdekli a vasút, most sem volt ez másképp: nagyon figyelmesen hallgattak, amikor a vasútról, a motorvonatról, a mozdonyokról meséltem nekik. Öröm volt látni a kis boldog arcokat.

A főmozdonyvezető szerint a kirándulás arra is jó alkalom volt, hogy a vasút veszélyeire hívja fel a kicsik figyelmét.

- Mi mozdonyvezetők is minden lehetséges fórumon elmondjuk, hogy a vasút nagyon veszélyes üzem. Úgy gondoltam, fontos, hogy ezt a lehetőséget is kihasználjuk, hiszen ebben a korban a gyerekek szinte isszák az információkat. Nem árt, ha már az egészen fiatal korosztály figyelmét is felhívjuk a veszélyekre - tette hozzá Vas László.

Az óvodás csoport tagjai a különvonat nagycenki végállomásán fotókat készíthettek, majd a motorvonat visszavitte őket a soproni állomásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!