Sopron és környéke

2014.04.28. 11:36

A soproniakat védik a kamerák

Tizennyolc új térfigyelő kamera felszerelésére ad lehetőséget egy belügyminisztériumi pályázat.

Nagy Márta

Sopronban 2008 óta üzemel kamerarendszer, amit 2012-ben bővítettek. „A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén már működő kamerák tapasztalatai kedvezőek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A bűncselekmények száma ezen a területen csökkent, a felderítettség növekszik, néhány területen az erőszakos bűncselekmények előfordulása teljesen megszűnt."


Az idézet Szabó Jenő soproni rendőrkapitánytól származik és egyértelműsíti: a kamerák a soproniak biztonságát védik. És a rendőrség munkáját segítik – tehetjük hozzá. Ezért sem mindegy, hová szerelik fel őket és milyen minőségű képet adnak.

 

A kamerák felvételei a kapitányságra futnak be, ahol szakértők kezelik a felvételeket.

A kamerák felvételei a kapitányságra futnak be, ahol szakértők kezelik a felvételeket.Jelenleg a Fő téren, a Széchenyi téren, a vasútállomás óratornyán, a Deák téren több helyen is, a Győri úti körforgalomnál, a piknikemlékhelyen és az oda vezető úton, a Balfi utcában, a Harkai, a Lackner és a Storno utcákban, valamint a Várfal sétányon van felszerelt kamera.


Az önkormányzat pályázatának köszönhetően technika pásztázhatja majd a közterületeket az Ady Endre úton, az Erzsébet-kertben, a Kertvárosi utcában, a tómalmi városrészben, a Virágvölgyi úton, a Csengery utcában, a Lackner utca körforgalmában, a Hajnal téren, Balfon, a Handler-iskolánál, a Vas-Villá’-nál, a Hunyadi utcában, a Deák téri iskola előtt, a Jerevánon, a Nemeskúti úton, az Ógabona téren és a Rozália úton. Úgynevezett rendszámfelismerő kamerákat is tervbe vett a város, ezeket a városból kivezető utak csomópontjaiba telepítenék.


Csak hogy az is értse, milyen sokat jelenthet a város biztonsági szempontjából a kamerarendszer, akinek még soha nem volt kellemetlen tapasztalata bűnözőkkel, egyetlen példa.


Sokan szenvedtek már kárt, főleg a sűrűn lakott településrészeken, a betörők, besurranó tolvajok miatt. Ha valaki megjegyzi a gyanús, ismeretlen autót és ezt jelzi is a rendőrségnek, leírása vagy a rendszám alapján a felvételeket átnézve pillanatok alatt kiderül, merre mozog az autó vagy melyik kivezető úton hagyta el a várost. A többit már a profik megoldják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!