Sopron-ÉR-t

2010.10.03. 12:29

Könnyen fogyok…

Már egy hét alatt… Erőlködés nélkül… Ilyen volt, ilyen lett… Forradalmi újdonság… ajánlásával. Ismerős mondattöredékek? Tulajdonképpen csak azt mondják, amit hallani akar! Hogy próbálta? Hogy nem működött? Hát persze!

Ezek a „vágyteljesítők" bizony - legalábbis hosszú távon -, nem működnek.
Az elhízás - leírom, mert ritkán mondjuk így ki -, a kövérség helytelen életmódunkkal kialakított betegség. Na, még egyszer! Mondja ki hangosan: a kövérség betegség! Az örökletes hajlamon túl a fő ok maga a helytelen életmódunk. A megoldás? A gyógyítás? Az életmód (hangsúlyosan az étrend és a mozgás) személyre szabott, tartós (nem kúra!) átalakítása. Egyszerűen hangzik. Mégsem egyszerű.
A nagy buktató, hogy nincs egységes recept! Az életmód-átalakításnak mindig egyénre szabottnak kell lenni. E nélkül nem lesz fenntartható. Persze ésszerű lenne az életmód-terápia (így hívják!) kialakításához szakemberek (leírom: képzett orvos, dietetikus és gyógytornász) iránymutatását követni. Merthogy... az lenne az igazi... csoda!

 

Gondolkodjon! Lépjen! (időben)

 

Gondolkodjon! Lépjen! (időben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!