Sopron-ÉR-t

2010.07.12. 09:02

Csodakütyü 2.

Vércukor-önellenőrzés? Két évtizede még csodaszámba ment. Ma már…

Bármelyik patikában elérhető áron - a bőség zavarával küzdve - bárki vércukormérő készüléket vehet. Igen ám, de vegyen? Pontosabban; ki vegyen, hogy mérjen, és az eredménnyel mit csináljon?
Ami bizonyos: aki inzulint használ, annak a vércukor-önellenőrzés egyértelműen szükséges. E nélkül korrekt orvosi segítséget nyújtani nem is tudunk. Az is tény, hogy aki cukorbeteg és tablettát használ, annak egyértelműen javasolt. Sokat, nagyon sokat segít a kezelésben.
Viszont az is tény, hogy a vércukor-önellenőrzés a cukorbetegség időben történő felismerésére alkalmatlan. Na, ezt leírom még egyszer: a vércseppből történő vércukor-meghatározás a cukorbetegség időben történő felismerésére, kizárására teljesen alkalmatlan.
Összefoglalva: A vércukor-önellenőrzés fontos, sőt nem egyszer nélkülözhetetlen a cukorbeteg korrekt kezeléséhez. Alkalmatlan, sőt nem egyszer félrevezető a cukorbetegség igazolására, vagy kizárására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!