Sopron-ÉR-t

2009.11.23. 06:51

Cukorgyógyszerek

Ha cukorbetegek lettünk, akkor bizony kell „valamit kezdeni vele”.

De nem mindegy, hogy mit és mikor. Annál több lesz a szövődményünk, minél rosszabb a cukorhelyzetünk és minél tovább rossz. Sokszor a cukorbetegség felfedezésekor nincsenek panaszok, de bizony már vannak szövődmények.

Tehát, eleve megkéstünk? Igen. Általában már éveken át cukorháztartási zavarral éltünk, csak nem derült ki! Tovább ne halogassuk, amit meg kell tennünk! Általában jelentős életmód-változtatásra lesz szükségünk. A kezelés alapja ugyanis az étkezés és mozgás harmóniája. Bár van olyan gyógyszer, amit a cukorbaj felfedezésének pillanatától kapnunk kell, de ez is „csak" az életmód-terápia kiegészítője és nem helyettesítője.

A másik szabály; ha már cukorbetegek vagyunk, onnantól a saját inzulintartalékaink fogyásával számolnunk kell. Előbb-utóbb kombinált gyógyszeres-, majd inzulinkezelés kell, hogy „rendezzük sorainkat". Ez nem tragédia. Ez lehetőség. A tragédia az, ha nem élünk a lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!