Sopron-ÉR-t

2009.11.29. 15:00

A cukor esze

A legtöbb tartós, úgynevezett krónikus betegség velünk él - ha akarjuk, ha nem. Mint egy nemkívánatos lakótárs, belénk költözik. Nem mindegy, „ki a főnök”.

Sokáig tetteti a gyengét, de már ekkor is igazi fenevad. Tartsuk rövid pórázon!

Például a cukorbetegség zömmel lassan, észrevétlenül kezdődik, és akár egy évtizedig is úgy él bennünk, hogy „csak" nagyon kicsi lépésekben darálja az ereinket. De darálja! És persze sok kicsi... sokra megy. Úgy tíz évig látszólag semmi gond vele, aztán... bosszút áll. Ráadásul eszes jószág. Nem felejt! Az elrontott, elvesztegetett éveket visszacsinálni, kijavítani már nem hagyja. Amit megszerez, az már az övé. Nincs olyan, hogy tíz évig lazázok, aztán, ha szorít a cipő, majd mindent rendbe rakok. Sajnos, nincs ilyen. A késlekedéssel meg a „jó ez nekem"-mel biztosan veszít. Tényleg! Nem cukorbeteg? Ha igen, ne sírjon, mert az nem segít. Csapjon oda neki! A cukorbaj eszes jószág, de Ön túljárhat az eszén!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!