Parasport

2019.11.28. 12:34

A sport szeretetét erősítették

A közelmúltban a győri Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Kollégium és Gyermek­otthonban rendezték meg a fogyatékossággal élő tanulók megyei sportversenyét.

kisalfold.hu

Az Emberség Diáksport Egyesület, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (Fodisz) megyei tagszervezete hagyományos viadalán a vendéglátó győri Bárczi a szintén győri Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a győri Fogyatékossággal Élők Átmeneti és Napközi Otthona, a csornai Gondviselés Háza Fogyatékos Személyek Napközi Otthona diákjait és vezetőit, valamint az egyesület támogatóit látta vendégül. A verseny előkészítésében és az anyagi háttér megteremtésében az Emberség DSE működött közre.

A résztvevők jó hangulatú sor- és váltóversenyeken mutatták meg ügyességüket. A vendéglátók a gyakorlatokat úgy állították össze, hogy a sokféle sérültséggel élő fiatalok mindegyike sikerélményt szerezzen, erősítse a közösségi összetartozást és a ráhangolódást a sport szeretetére.

A verseny értékelésekor dr. Gönczöl László, az Emberség DSE elnöke kiemelte a fiatalok teljesítményét, akaraterejét és a felkészítő nevelők munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!