SÉTA

2019.11.06. 10:14

Középiskolások írhatnak cikkeket a Kisalföldbe

Sajtó és tanulás, röviden Séta elnevezéssel pályázatot hirdetünk középiskolásoknak. Novemberben a diákoknak publikálási lehetőséget biztosítunk: a szerkesztőség minden héten a megyében tanulók írásaiból állítja össze a Sétatér oldalt.

Rimányi Zita

A Kisalföldet kiadó Mediaworks zrt. idén ősszel régiónkban is médiapedagógiai programot szervez Séta, azaz Sajtó és tanulás elnevezéssel. Lényege, hogy diákújságíróknak biztosítunk lehetőséget a megjelenésre a nyomtatott napilapban és más felületeinken is. Emellett szakmai segítséget, tájékoztatást, újságokat is biztosítunk a középiskoláknak azért, hogy megtalálhassák azokat a náluk tanuló fiatalokat, akiknek kedvük van az újságíráshoz. A novemberben tartó Séta program végén diákokat, tanárokat, intézményeket is díjazunk, elismerve teljesítményüket.

A projekt célja többek közt, hogy a közoktatás szférájában megjelenjen az újság, mint oktatási eszköz és a pályázat révén elérhető a tanulók olvasási szokásainak kiszélesítése. A Séta hozzájárul az olvasottság és az íráskészség javulásához a tizenévesek körében. Az elektronikus média térnyerésének veszélyei miatt különösen fontos, hogy kritikus szemléletmódot alakítsanak ki és a program során elsajátíthatják ezt a körülöttük zajló információs áradat ellenére is, megismerkedhetnek az újságolvasási szokásokkal. A tanulóknak szakembereink közreműködésével elméleti, gyakorlati ismereteket is kínálunk és a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy szerkesztőségünkben látogatást tegyenek.

Tudnivalók

Médiapedagógiai programunk, a Séta felhívását, részvételi szabályzatát igyekeztünk e-mailen eljuttatni a megye középiskoláiba. Akik még meg szeretnék kapni, a [email protected] e-mail-címre írhatnak és kérdéseiket is erre a postafiókra küldhetik el a pedagógusok, a tanulók és az iskolavezetők. A jelentkezési határidő: október 15.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!