Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A zenei élet ígéretes tehetsége

Sopron - Sopron ifjú tehetsége díjat vehetett át a hűség napja alkalmából Kocsis-Holper Zoltán. A karvezető idén diplomázik, ezt követően a városban szeretne tanítani.
Kocsis-Holper Zoltán a soproni zeneiskolában Ferencz Éva és Kiss Vidor növendéke volt. Már a diákévei alatt is megmutatkozott zenei tehetsége. Ifjú kora ellenére több kórusnak is a vezetője. A Kórus Spontánuszt, a református gyülekezet, valamint a Szent Mihály-templom kórusát is vezényli. A Kórus Spontánusszal fennállásuk legrangosabb szakmai sikerét érték el az elmúlt évben, a Grazban rendezett V. Nemzetközi Kórusolimpián a 440 résztvevő közül két kategóriában hoztak el arany- és ezüstdiplomát. Mindezek mellett a közelmúltban öt társával alakították meg a Sonus Scarbantiae férfiformációt.

Kocsis-Holper Zoltán kapta a 2008-as Sopron ifjú tehetsége kitüntető elismerést.
Kocsis-Holper Zoltán kapta a 2008-as Sopron ifjú tehetsége kitüntető elismerést.

A karvezető, bár számos elismerést, díjat nyert el, mégsem szeretne sikerközpontú kórusokat. Számára fontosabb a zene és az ének szeretete, hogy amit csinálnak, azt örömből és jókedvből tegyék. Igaz, a visszajelzések fontosak.

Sopron ifjú tehetsége idén diplomázik, s ezt követően szeretne visszajönni és tanítani a városban. – Vallom, valamilyen szinten mindenki tud énekelni – mondja Kocsis-Holper Zoltán. – Más művészetekkel ellentétben ehhez nem szükséges semmilyen eszköz, hogy kifejezzük érzéseinket. A hangszer ez esetben a saját testünk. Úgy érzem, a zenélés, az éneklés megnyugtatja az embert, oldja a feszültséget. S erre mostanság különösen nagy szükség van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom