Kultúra

2021.07.11. 11:00

Utaztatják a csornai múzeumot

kisalfold.hu

A járványügyi szabályok enyhítésével a Csornai Múzeum munkatársai ott folytatják, ahol a kényszerű záráskor abbahagyták. Sorra fogadják a hozzájuk látogató csoportokat, illetve utazó intézményként vidéki helyszíneken is szerveznek bemutatókat, előadásokat.

Jártak például Beledben, a helyi szociális központ táborában. A gyerekek két csoportra bontva interaktív foglalkozások keretében ismerkedhettek meg a hadászat és a harcászat évezredes változásaival.

A foglalkozás alapüzenete a pacifizmus volt. A látogatást ­tárgyalkotó kézműves-tevékeny­séggel zárták a résztvevők: „el­­nyűhetetlen” kardot készítettek.

Az intézménybe számos gyerekcsoport érkezik mostanában, hiszen a táborozóknak érdekes és hasznos elfoglaltságot jelent a néhány órás múzeu­­mi séta. Legutóbb a bősárkányi diákok is megismerkedtek állandó kiállításaikkal, illetve a régészek, restaurátorok munkájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!