Fertőd

2021.07.27. 15:00

Új tárlatok a fertődi Esterházy-kastélyban

Hatalmas érdeklődés kíséri a fertődi Esterházy-kastély múlt szerdán nyílt kiállításait az újonnan átadott nyugati kastélyszárnyban.

kisalfold.hu

Az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár több mint 50 remekműve II. Miklós hercegnek állít emléket, akinek a világhírű közgyűjtemény, a Szépművészeti Múzeum alapjait köszönhetjük. – A képtár modernitás és tradíció egymást kiegészítő harmóniáját teremti meg – mondta Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Egy olyan kiállítást láthat a nagyközönség egy csodálatos, merészen és nagyvonalúan újraértelmezett teremben, amely ilyen összetételben még soha nem volt látható. A rekonstruált porcelános szobában a fertődi Esterházy-műtárgygyűjteményből közel 400 porcelán – köztük igazán ritka és értékes darabok – tekinthető meg. Itt tárolták a hercegi család látványosságnak szánt, nem használati porcelánjait. A kastély most több mint 1100 négyzetméteren megnyitott nyugati szárnya kortárs kiállításnak is helyt ad. A kiállítások a fertődi Esterházy-kastély nyitvatartási idejében látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!