Programajánló

2021.10.14. 19:00

Több száz trófea a vadásznapon

kisalfold.hu

Egy év szünet után ismét megyei vadásznapot tartanak Göbös-majorban, a Kisalföldi Erdőgazdaság turisztikai központjában. Október 16-án, szombaton 8.30-kor a vadászati világkiállításon arany minősítést elérő Lővér Vadászkürtösök nyitják a megyei vadásznap eseménysorozatát, amelyen lesz Hubertusz-mise, gímszarvastrófea-­szemle, többek között Csiszár József alkotásaiból képzőművészeti kiállítás, vadételfőző verseny, korongvadászat.

Felavatják az új vadászokat és átadják a vadászati kitüntetéseket. A gyerekekre kézműves-­foglalkozások, hagyományos fa játszótér és sétakocsikázás vár. Az eseményt Széles Sándor kormánymegbízott köszöntője vezeti fel, majd Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara országos elnöke tart megnyitóbeszédet. Mint a megyei vadászkamara tájékoztatta lapunkat, az idén soha nem látott számban érkeznek gímtrófeák a rendezvényre. Mintegy 270 trófea kerül bemutatásra az ingyenesen látogatható rendezvényen, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!