elismerés

2021.10.05. 09:00

Püski díszpolgára lett az énekkar vezetője

A püski önkormányzat képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Sragnerné Makk Olga nyugalmazott pedagógusnak, a Püski Énekkar vezetőjének.

kisalfold.hu

A díjjal a tanárnő közösségért végzett áldozatos munkáját, az évtizedeken át tartó sokszínű társadalmi és kulturális tevékenységét jutalmazták. Olga 1956-ban született Mosonmagyaróváron, a Győri Tanítóképző Főiskolán, később a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen folytatta ének-zenei tanulmányait. Mindeközben már Püskin is dolgozott. – Képesítés nélküli nevelőként kerültem Püskire, ahol családias tantestület fogadott. Kezdettől fogva magyar–ének–rajz tantárgyakat tanítottam. Az oktatáson kívül részt vettem az iskolai és a falu kulturális életében az iskolai énekkarral és az irodalmi színpaddal. Pályafutásom koronája pedig a 2003-ban alakult Püski Énekkar lett – emlékezett vissza Sragnerné Makk Olga díszpolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!