Közélet

2021.06.28. 23:00

Polgárőrfejlesztés Páliban

kisalfold.hu

A Páli Polgárőr Egyesület hatmillió forint támogatást nyert a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjától telephelye fejlesztésére. A bázis a Kossuth utcában van, a pénzt az épület korszerűsítésére, átalakítására fordították. Megújult az épület gépészete, energiatakarékos, korszerű a villamos hálózat. A vizesblokk régi fal- és padlóburkolatát elbontották, új padlószerkezet készült.

A külső, korszerűtlen, faszerkezetű nyílászárókat hőszigetelt műanyagra cserélték.

Elvégezték a polgárőrközpont belső festését és burkolatcseréjét, illetve korszerűsítették a fűtést is. Az átalakított épület így csaknem száz négyzetméteres lett, ami teljesen megfelel az egyesület igényei­nek. A beruházás során nem csak egy modern, felújított ingatlannal gazdagodott a falu. A fejlesztés a polgárőrség hatékonyabb munkáját is szolgálja, ezáltal a község közbiztonságát erősíti. Utóbbi pedig mindenképpen szempont, hiszen az ott élők és a Páliban letelepedni szándékozók számára is fontos, hogy értékeik, otthonaik biztonságban legyenek. A helyi polgárőrség egyébként a Rábaköz egyik aktív egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!