Programajánló

2021.09.14. 17:00

Őszi fesztivál Kismartonban

Idén szeptember 15–26-ig rendezik meg Kismartonban (Eisenstadt) a Herbstgold Fesztivált, melynek mottója: Metamorfózisok. A tűz szelleme című nyitókoncertet szerdán 19.30 órakor tartják az Esterházy-kastélyban az új művészeti vezető, Julian Rachlin hegedűművész közreműködésével.

kisalfold.hu

Az idei Herbstgold Fesztivál a zene területén végbement forradalmakat tematizálja, 16 előadással jelentkezik, miközben a Pan O’Gusto keretében a Pannon régió ínyencségeit lehet kóstolgatni. Julian Rachlin művészeti vezető a nemzetközi zenei élet gazdagságát és sokszínűségét szeretné viszontlátni a fesztiválon, célja, hogy a zenei fesztiválok között kis ékszerdobozként tekintsenek erre a rendezvénysorozatra.

„Ha a fesztivál szót hallom, színes kavalkádot látok magam előtt”

– nyilatkozta Rachlin.

„Eb- ben a szellemben szerveztük a Herbstgold Fesztivált. A klasszikus zene mellett a jazz, a világzene, a színház, a filmművészet, a képzőművészet és a gasztronómia forrnak eggyé, így jön létre az összművészeti alkotás.”

A fesztivált Haydn egykori alkotóhelyén, a különleges atmoszférájú kismartoni Esterházy-kastélyban rendezik és továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a zene több területét forradalmasító Joseph Haydn életművére. A jazzt és a világzenét Janoska Ensemble olyan fellépők kíséretében képviseli, mint Tony Lakatos, Giani Lincan és a Besh o DroM. Két fiatal együttes – az Eurydice Quartet és a Viano String Quartet – is lehetőséget kap a bemutatkozásra. A fesztivál zárókoncertjén Beethoven Heiligenstadti végrendeletét a színészlegenda, Klaus Maria Brandauer olvassa fel. A koncerten felcsendül Beethoven B-dúr vonósnégyese két hegedűre, brácsára és csellóra.

A Pan O’Gusto kulináris napok keretében szeptember 18-án 17 órától este 9-ig sétáló borkóstoló lesz a Selektion Vinotéka és a kastély közötti téren, 23-án a borkészítés történetével ismerkedhetnek a bormúzeum tereit bejárva, 25-én pedig a kastélypark pálmaházában lesz zenés, boros program.

További információk a herbstgold.at oldalon, illetve a [email protected] e-mail-címen és a +43 2682 65 0 65-ös telefonszámon kaphatók. A rendezvényt a pandémiára vonatkozó intézkedések betartásával rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!