Nyugat-dunántúli Magyar–Izraeli Baráti Társaság

2021.10.21. 11:00

Kapcsolatok központja nyílt Győrben

A Nyugat-dunántúli Magyar–Izraeli Baráti Társaság új irodájának, egyben új székhelyének hivatalos átadására került sor tegnap Győrben. Kormányzati támogatás tette lehetővé, hogy igényes irodahelyiség álljon a társaság rendelkezésére.

kisalfold.hu

A Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban (ITC) lévő iroda mögött olyan infrastruktúra áll, amely révén kisebb üzleti találkozók, de akár nagyobb konferenciák megrendezésével is szerepet tudnak vállalni a magyar–izraeli kapcsolatok ápolásában. – Az iroda egy eszköz ahhoz, hogy dolgozni tudjunk a magyar–izraeli baráti kapcsolatok szélesítésén mind államközi, mind vállalkozói szinten. Mindazokat szeretnénk a baráti társaság mellett látni támogatóként vagy tagként, akik úgy gondolják, fontos számukra a magyar–izraeli kapcsolatok alakulása – mondta köszöntőjében a házigazda, dr. Fekete Mátyás, a Nyugat-dunántúli Magyar–Izraeli Baráti Társaság elnöke.

Az eseményen köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy a Nemzeti Civil Alapból ötmillió forinttal támogatták az iroda létrejöttét. Jakov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Elmondta, nagy öröm számára, hogy itt lehet a városban, ahol bár ma már csak kis közössége él a zsidóknak, 1910 körül a lakosság 12 százalékát adták. A nagykövet éppen a világjárvány kitörése előtt volt Győrben, és nagyon sajnálta, hogy félbeszakította a pandémia azokat az együttműködéseket, amiket akkor elkezdtek.

Nagy lehetőséget lát a városban arra, hogy Magyarország és Izrael megalapozza kapcsolatait mind az üzleti élet, mind az oktatás területén. Abban is szeretne segíteni, hogy magyar–német–izraeli együttműködés alakuljon ki az autógyártás, az immobilitás, a high-tech területén, mert úgy gondolja, közösek a célok, a lehetőségek. A rendezvény keretében Kovács László, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége elnökének „Izraeli villanások” című fotókiállítása volt látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!