Segítség

2021.11.21. 09:00

Jótékonysági ruhaturkáló

Mészely Réka

A Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület élen jár a társadalmi felelősségvállalás terén. A hagyományos polgárőrfeladatokon túl sokat tesznek a helyi közösségért.

– 2011-ben kezdtük el a jótékonysági ruhagyűjtést. A ruhaturkálót megelőzően egy hónappal kezdjük a gyűjtést, amely során új vagy jó állapotban lévő használt ruhákat, elsősorban gyermekruházatot gyűjtünk. De nem zárkózunk el a felnőttviseletektől sem, hisz ezekre is nagy igény van. Évente egy alkalommal hirdetjük meg az eseményt – avatott be Tóth Gyula, a polgárőrség elnöke.

Az első években 10–15 zsáknyit, míg az elmúlt két-há- rom évben 70–100 zsáknyi gyermek-, illetve felnőttruhát ajánlott fel a település lakossága.

– Kezdetben a rászoruló családokban élőknek indítottuk a gyűjtést, de az elmúlt pár évben nagy igény mutatkozott rá, hogy szélesebb körbe vigyük a jótékonysági kezdeményezést.

A gyűjtést követően az egyesület rendszerez és válogat, majd jótékonysági ingyenes ruhaturkáló formájában az érdeklődők rendelkezésére bocsátja a felajánlást – részletezte a főszervező.

A legutóbbi akciójuk alkalmával közel 400–450 érdeklődő látogatott el az eseményre, illetve élt a lehetőséggel. A helyi kultúrház nagytermében több asztalon is kínálták a ruhaneműket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!