Sopron Design Hét

2021.10.11. 23:00

Főszerepben a design

kisalfold.hu

Kiállításokkal, építészeti és városismereti sétákkal, nyitott stúdiókkal várják az érdeklődőket városszerte a nyolcadik alkalommal megrendezett Sopron Design Hét szervezői. A programok már a hétvégén elkezdődtek és október 17-ig, vasárnapig tartanak.

A Várkerületen látványos Food Truck Show-val és az ott kínált ételkülönlegességekkel, a Barlangszínházban pedig rendhagyó tárlatvezetéssel vette kezdetét a programsorozat. A Design Hetet első alkalommal 2004-ben rendezte meg a Magyar Formatervezési Tanács. A szervezők azzal a céllal hívták életre a rendezvényt, hogy tudatosítsák a design gazdasági és társadalmi szerepét, valamint segítsék a terület szereplői közötti kommunikációt. Sopron immár nyolcadik alkalommal ad otthont ennek a sokszínű eseménynek, aminek a soproni főszervezője Rokob Csaba.

Idén mintegy húsz programot kínálnak. Többek között a 100 évvel ezelőtti sorsdöntő népszavazás kapcsán pop-up kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők az egykori népszavazás helyszínén, a Rákóczi utcai volt ruhagyár épületében. A Nyitott Stúdiók keretében bemutatja műhelyét és munkáit Balogh Eszter üvegfestő. Tompos Csaba építész A tervezéstől a megvalósításig cím- mel az új uszodában tart vezetett túrát, Tárkányi Sándor pedig a sikátorok történetéről mesél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!