Vág-Rábasebes

2021.09.25. 05:00

Elsőre népszerű a „Sebes-Vág-ta”

Két éve annak, hogy az egyik képviselő felvetette, jó lenne egy futóversenyt szervezni a vági falunappal egybekötve. Az ötletet tettek követték, a verseny neve pedig a két község nevéből adódóan „Sebes-Vág-ta” lett.

kisalfold.hu

Rábasebes és Vág önkormányzata, valamint a szervezésre felkért Vágért Összefogás Egyesület tagjaira jutott a feladat nagy része. Tavaly a járvány meghiúsította a terveket, idén azonban megszervezték. A Magyar Falu Programban a Vágért Összefogás Egyesület 2 millió forintot nyert a futóverseny és a falunap megrendezésére, amit ezúton is köszönnek. Több korosztályban, három távon, 2,9, 10,5 és 21,1 kilométeres szakaszokon zajlott a verseny, 97 résztvevővel. A legfiatalabb induló 7 éves volt, a legidősebb 64. A legtávolabbi résztvevő Tatabányáról érkezett.

A futókat a verseny után ital és étel várta. A vélemények alapján a verseny problémamentesen zajlott, a rendezőknek, polgárőröknek többen kitűnőnek mondták a szervezést. A verseny szakaszai érintették a Rába-partot, Rábasebes fő utcáját, az ottani Széchenyi-kastélyt, majd vissza Vág több utcáját. Növelve kitartásukat, a falvakban sok biztatást kaptak a futók. Ha anyagi lehetőségeik engedik és a kormány a kisfalvak rendezvényeit továbbra is támogatja, a szervezők és a két önkormányzat készen áll arra, hogy hagyományt teremtsen a Sebes-Vág-ta futóversenyből. Ezt remélték a résztvevők is, bízva a jövő évi találkozásban. A szervezők nem titkolt szándéka a két község népszerűsítése, azzal a reménnyel, hogy tetszetősebbé tegyék a letelepedni vágyó fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!