Vízi közlekedés

2021.06.17. 11:00

Csónakkal is menthetnek

A felvidéki Félen kikötést segítő pontonokat, valamint járdát építenek, Halászin a meglévő infrastruktúrát fejlesztik és egy, a vízimentést segítő motorcsónakot vásárolnak egy közös, határon átnyúló program keretében.

Mészely Réka

A felvidéki Fél község Halászival együttműködésben a Kisprojekt Alap Interreg V- Szlovákia–Magyarország határon átnyúló pályázati rendszerben nyert 46 ezer eurós támogatást Vízi turizmus címmel.

– A pályázat elkészítésekor a természet adta lehetőségekből indultunk ki, amit Félben a Kis-Duna, Halásziban pedig a Mosoni-Duna közelsége nyújt – tudtuk meg Majthényi Tamástól, Halászi polgármesterétől.

– Elsősorban a víz közelségét, az általa nyújtott természeti és turisztikai adottságokat kívánjuk kihasználni a határ menti régióban a vízi turizmus területén. Célunk a két térség gazdasági fejlesztésének segítése. A régió széles körű lehetőségeket kínál a vízi közlekedés területén, amelyet egy stabil ponton és egy másik, kisebb méretű ponton megépítésével fogunk fejleszteni Félen. A pontonokat a Kis-Duna partján építik meg, hogy biztonságosan ki lehessen kötni a településen. A stégekhez járda is kerül. Halásziban a már meglévő infrastruktúrát fejlesztjük tovább. Az erősödő vízi turizmus biztonságosabbá tételéért motorcsónakot vásárolunk, amivel szükség esetén a vízi túrázókat tudjuk menteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!