Bűnügy

2021.09.19. 13:00

Baleset- és bűnmegelőzés a családi nap Győrben

Egy győri cég által szervezett családi napon találkozhattak a prevenciós szakemberekkel az érdeklődők szombaton.

Forrás: police.hu

A Domus udvarban, a Metmax Europe Zrt. rendezvényén felállított standnál várták a téma iránt érdeklődő látogatókat a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

A hasznos baleset- és bűnmegelőzési tanácsokon túl a gyermekek kerékpáros ügyességi pályán gyakorolhattak. Sokan próbálták ki az Országos Balesetmegelőzési Bizottság tandem és chopper kerékpárjait, a legkisebbek pedig a futóbicikliket.

A résztvevők érdeklődéssel vizsgálgatták és próbálták fel a rendőrségi felszereléseket, lövedékálló mellényt, protektort, pajzsot. A részeg szemüveg segítségével pedig az alkohol érzékszervekre gyakorolt hatását tapasztalhatták meg, miközben az előadók a legális és illegális drogok fogyasztásának negatív következményeire hívták fel a figyelmüket. A gyermekek eközben színeztek és kirakóztak a bűnmegelőzés standjánál. A programon közösségi szolgálatot teljesítő diákok is segédkeztek.

 

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!