Mosonvármegye Könyvkiadó

2021.10.05. 07:00

A Dudás-per könyvben

A Dudás-per címmel jelent meg a napokban a Mosonvármegye Könyvkiadó gondozásában az a kötet, amely a mosonmagyaróvári sortűzperben megszületett ítéleteket tartalmazza. Azokat, amelyek jogilag pontot tettek a történtekre. S végül kimondatott: emberiség elleni bűntett történt 1956. október 26-án Mosonmagyaróváron.

kisalfold.hu

A kötet elsőként a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága 2002. július hó 2-án és 4-én megtartott fellebbezési tárgyalásának ítéletét, valamint november 8-i végzését közli. Ezt követően olvasható a Habony-bíróság peranyaga, a 2001. június 19-én meghozott ítélet.

A kötet szerkesztője-kiadója, Böröndi Lajos az előszóban megjegyzi, az iratokat azért jelentették meg szkennelt formában, hogy azok eredetiségét bizonyítsák.

„Szándékunk mindössze annyi volt, hogy a szélesebb nyilvánosság elé kerüljön a peranyag, ne süllyedjen az irattárak mélyére. S hogy az utókor, megismerve belőlük a nap történetét, fejet hajtson az áldozatok előtt” – teszi hozzá az előszóban.

A könyv kis példányszámban jelent meg, a készlet erejéig megvásárolható az Árpád utcában található Fotósarok üzletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!