diákok a turistákért

2021.07.04. 07:00

A biztonságért dolgoznak önkéntesen Győrben

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztálya minden évben megszervezi a város tanulóival közösen a „Students for safety (Diákok a biztonságért)” elnevezésű programját.

kisalfold.hu

Ennek keretében a rendőrség munkatársai a vállalkozó diákokkal közösen információs pontot működtetnek a belvárosban, amelynek célja a városba látogató turisták tájékoztatása, útbaigazítása. A rendőrség munkatársaival közös szolgálat ellátásának lehetőségéről és annak időpontjairól még a tanév során kaptak tájékoztatást a diákok oktatási intézményükön keresztül.

Jelentkezésük önkéntes volt. A rendőrséggel közösen teljesített közösségi szolgálat óraszámait a rendőrkapitányság leigazolja a gyermekeknek. A rendőrség munkatársain kívül a fiatalok felügyeletében képzett iskolaőrök is részt vesznek. A belvárosban sétáló turisták, illetve lakosok péntek kivételével mindennap délelőtt és délután is találkozhatnak a belvárosban a diákokkal és a rendőrség prevenciós szakembereivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!