11 milliárd civileknek

2022.09.07. 19:00

Tájékoztatót tartottak Győrben a pályázati lehetőségekről

A Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése október 3-án várható. A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága tájékoztató fórumokat tartott tegnap Győrben és Sopronban.

kisalfold.hu

– Tizenegymilliárd forintra várjuk a civilek pályázatait októberben. Az elmúlt évben a pályázatok mintegy kétharmada nyert. Győr-Moson-Sopron a legjobban teljesítő megyék között van, a civilek 632 pályázatot nyújtottak be, amelyekből 586 nyert, ezzel a hatodik helyet szerezték meg. A nem nyertes pályázók 150 ezer forintot kaptak költségeikre. A civilek pályázhattak még a Falusi Civil Alapra, ahol a megyei pályázók 493 millió forintot nyertek, a legtöbbet az országban, míg a Városi Civil Alapból 183 millió forint került a megyébe – mondta el Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a pályázatokkal olyan tevékenységet támogatnak, ami valós társadalmi igényekre épül, közösségeket épít, értékeket teremt. 

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: – Büszkék vagyunk azokra a szervezetekre, amelyek pótolhatatlan munkát végeznek, sokszor az állami ellátórendszereket egészítik ki önkéntes munkájukkal. Fontosak a pályázatok, hogy leg- alább a tárgyi feltételeket ne nekik kelljen előteremteniük. A megyében 730 alapítvány és 1714 egyesület működik 8973 önkéntessel. 

Az idén Sopronban is tartottak külön tájékoztatót a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatairól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!