Adomány Beregszászra

2022.09.21. 09:17

Színházak segítik az ukrajnai családokat - Győrben jótékonysági felolvasássorozattal csatlakoztak

Országszerte összefognak a színházak a béke nemzetközi napján az ukrajnai háborús áldozatok megsegítésére. A kezdeményezéshez csatlakozik a Győri Nemzeti Színház is.

Simon Roberta

Az újranyitott Padlásszínházban több színésznő is megható felolvasást tart: Janisch Éva egy 34 éves lány anyukája és két gyermek nagymamája, Agócs Judit színésznő egy 6 éves fiú édesanyja, Sík Frida pedig egy 6 éves fiú anyukája, emellett hallhatják még Molnár Ágnes színésznőt. 
A programon látható lesz még Fátyol Kamilla rendezése, a Kék-Sárga: Speciális Színházi Művelet háborús asszociáció formájában, amit most Bakos-Kiss Gábor állít a Győri Nemzeti Színház Padlásszínházának színpadára. 

Február 24. óta több mint 15 ezer anya és gyerek menekült Kárpátaljára a bombázások elől. A színésznők – nők és édesanyák – őket szeretnék segíteni ezzel a jótékonysági felolvasássorozattal, amely az ország több teátrumában és intézményében párhuzamosan zajlik holnap a nemzetközi békenapon. 

„Hiszünk abban, hogy közös összefogással kiállhatunk a béke mellett. Tények, beszámolók, tudósítások, szépirodalmi mozaikok segítségével próbáljuk megmutatni azt a szörnyűséget, amit ártatlan emberek élnek át napjainkban Ukrajnában. Minden előadás teljes bevételét az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársainak juttatjuk el, akik az adományokat személyesen viszik el Beregszászra” – mondta el Bakos-Kiss Gábor színházigazgató. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!