Elérhető közelségben

2022.09.23. 09:00

Ausztriából érkezik a szili önkéntes tűzoltók autója

kisalfold.hu

„A mai napon Ausztriában megtekintettünk és lefoglalóztunk egy tűzoltóautót. A jármű október végén, november elején érkezhet hozzánk, amikor az eladó átveszi a részükre gyártott új gépjárműfecskendőt. A mi »új« autónk 13 évvel fiatalabb és minden tekintetben modernebb a jelenlegi szili tűzoltóautónál.

Bár a jármű hazaérkezésére és itthoni rendszerbe állítására még várni kell, de már elérhető közelségben van” – osztotta meg a jó hírt Pákai László, a szili önkéntes tűzoltók egyesületi elnöke, aki elmondta, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően jelentős pályázati összegre, 7 millió forintra tettek szert. Az önkormányzat nekik ajándékozta a mostani járművet, ennek eladásából, illetve a tőlük kapott további támogatásból fedezik a beszerzést.

„Köszönjük a támogatást és a közreműködést. Még nem hirdettük meg a régit. Azt viszont szeretnénk, hogy az új tulajdonosánál is tűzoltó- autóként szolgáljon” – mondta a mintegy félszáz tagot számláló egyesület elnöke. A képzésre is hangsúlyt fektetnek, ősszel egy alapképzettséget adó tanfolyam indítását tervezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!