870 ezer forintot gyűjtöttek

2022.09.21. 17:00

A hospice-házért horgásztak Hegyeshalomban

870 ezer forintot gyűjtöttek múlt hétvégén, és ezzel összesen már 2,7 millió forintot „horgásztak” össze a hospice- háznak öt év alatt Horváth Imre főszervezésében.

Mészely Réka

Immár hagyományosan, évente több alkalommal szervez horgászversenyt a mosonmagyaróvári Horváth Imre. A programot pedig rendszerint jótékonysággal is összeköti. A nyirokcsomórákból gyógyult férfi életét köszönheti dr. Bodnár Máriának, a hospice-­ház megálmodójának. Az intézmény javára immár ötödször hirdetett versenyt, melynek ezúttal a Stettni-tó adott otthont múlt hétvégén.

– Az 5. D.Corner és Marina Pizzéria jótékonysági horgászversenyre ezúttal huszonöt horgászcsapat jelentkezett, a Mosonmagyaróvár és környékbeli települések mellett Sopronból, Bábolnáról is érkeztek résztvevők. Nagy öröm, hogy a Stettni-tavat térítésmentesen tudtuk használni, természetesen a halakat visszaengedtük a mérlegelés után – avatott be Horváth Imre főszervező.

Ezúttal nemcsak a horgászok versengtek, hanem főzőversenyt is hirdettek, melyre hét csapat jelentkezett, főként civil szervezetek.

 

A horgászok 321,7 kiló halat fogtak ki: abszolút kategóriában első lett a Savanyu László–Bankó József páros 63,60 kiló hallal. A nőknél és a gyerek kategóriában Ifjú Enikő jeleskedett. A legnagyobb halat Sipos József fogta ki, egy 11,16 kilós pontyot.

Az eseményen 870 ezer forintot gyűjtöttek, melyet ma adnak át hivatalosan a hos- pice-házban. Hegyeshalomba ellátogatott dr. Bodnár Mária és Miksó Henrietta ápolási igazgató is, akik köszönetet mondtak a támogatásért.

– Horváth Imre ezúttal is nagy célt tűzött ki, ez a támogatás hatalmas segítség az alapítványnak. A rezsiszámlák emelkednek, az étkezés egyre drágul. Arra számítunk, hogy az évi százmilliós költségvetésünk is emelkedni fog emiatt – hangsúlyozta dr. Bodnár Mária, aki szerint a tízfős intézményben szinte folyamatos telt ház van és az egész megyéből érkeznek betegek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!