Nemzetközi zarándoknap

2022.08.10. 07:00

Zarándoklat a békéért Sopronbánfalváról

kisalfold.hu

Nemzetközi zarándoknap lesz augusztus 13-án a Nagyboldogasszony-ünnephez kötődően, melyet az érdeklődők Sopronbánfalváról is teljesíthetnek. A zarándoklatot a béke jegyében ajánlják fel a résztvevők. Csatlakozni – egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, például a kerékpáros szakaszok – bárhol, bármikor lehet. Az idei 1Úton zarándoknapon nemcsak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy lovon, sőt, kenuval is megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a lelkiségben eltöltött zarándoklás.

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapnak az az egyik célja, hogy megmutassa, itthon is lehet zarándokolni és tartalommal megtölteni a csodás természeti és épített környezetben aktívan, erőnkön felül teljesítve eltöltött időt.

Sopron térségében Sopronbánfalváról indul a zarándokút, melynek keretében érintik Ágfalvát, Somfalvát (Schattendorf) és Sopronkertesről (Baumgarten) térnek vissza a kiindulási pontra. A gyülekező a Pálosok terén lesz augusztus 13-án 8.45-kor, a várható érkezés pedig 15 órakor. A zarándoklaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a www.1uton.mariaut.hu honlapon tehetnek meg az érdeklődők. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!