Győr-Szol

2022.08.09. 17:00

Változik a számlázás Győrben

Július 1-jétől a házak üzemeltetési és karbantartási költségeinek fedezete biztosításáért a közös költség egy részét a bérleti díjjal együtt számlázza a Győr-Szol zrt. A társasházi díjakat is tartalmazó számlákat a bérlők a napokban kapják kézhez, a befizetési határidők változatlanok. Akik csoportos beszedéssel fizetnek, azoknak érdemes a limit összegét ellenőrizniük.

kisalfold.hu

Fotó: MW-illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

A legutóbbi közgyűlésen szavazták meg a módosítást az önkormányzati lakások lakbérének mértékéről, a külön szolgáltatási díjakról és ezek megfizetésének módjáról. A módosítás értelmében a vegyes tulajdonú társasházi vagy szövetkezeti ingatlanban lévő lakások bérlői társasházi díjat kötelesek fizetni.

Ezzel a bérlők az ingatlan üzemeltetési és karbantartási költségeihez járulnak hozzá. A díj mértéke a lakás közös költségének felújítási alappal csökkentett összege.

Ezt a szolgáltató a lakbérrel együtt számlázza ki. A számlán található társasházi díj alapja tehát az adott társasházban meghatározott közös költség összege, melyből levonták azokat a tételeket – például felújítási alap, hitel törlesztőrészlete stb. –, melyek megfizetése nem tartozik az ingatlanban bérlőként lakók érdekkörébe. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!