„Hanyi nyár”

2022.08.02. 05:10

Új fecskendő segíti a Farádi Önkéntes Tűzoltók munkáját

A hagyományokhoz híven ismét megrendezte Farád Község Önkormányzata a „Hanyi nyár” elnevezésű rendezvényt, amelyre meghívást kapott a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs is.

kisalfold.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

A nap hűvösen és borongósan indult, az esőzés nem könnyítette meg sem a szervezők, sem a résztvevők munkáját. A délelőtt folyamán a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs állománya tűzoltóautó és felszerelés bemutatót tartott az érdeklődők számára. A csornai tűzoltók a rendezvény gasztronómiai versenyére is meghívást kaptak, bográcsos pörköltet készítettek, amivel 2. kategóriás minősítést kaptak.

A jeles eseményen Szalai Zoltán polgármester úr megnyitóját követően Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd a Farádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület MERCEDES típusú tűzoltófecskendőjét áldotta meg Hanvay Enikő evangélikus lelkész, valamint Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel. Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos, igazgató, köszöntője után, emléklapot adott a Farád ÖTE részére. A rendezvényen a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséget Kiss László József tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!