Közélet

2022.08.29. 07:00

Új bölcsőde épül Zsirán

Új bölcsődét alakítanak ki a településen mintegy 204 millió forintos európai uniós támogatással. A tizenkét kisgyermek elhelyezésére alkalmas, energiatakarékos és akadálymentes épület a tervek szerint jövő év júniusának végére készül el.

Munkatársunktól

A falu célja az új bölcsődei férőhelyek kialakításával, hogy segítse a kisgyermekes szülők visszatérését a munkaerőpiacra, és támogassa a családokat a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésével. A településen így a helyi igényeknek megfelelően építik meg a gyermekjóléti alapellátások körébe tartozó, a gyermekeknek hároméves korig napközbeni ellátást biztosító új bölcsődét. Ez a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a településen és vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javuljon, és a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájáruljon a gyermekvállalás ösztönzéséhez.

A Fő utcán található, 2183 négyzetméteres ingatlan alkalmas a kor elvárásainak megfelelő, energiatakarékos épület elhelyezésére. A tervezési program alapján egy új bölcsődei csoportszobát hoznak létre, amely a hatályos jog- szabályok alapján tizenkét gyermek napközbeni ellátását teszi lehetővé. A csoportszobához megfelelő méretű és számú vizesblokkot és öltözőt is építenek. Az épület súlypontjában megközelítést biztosító szélfogót, valamint babakocsi-tárolót és akadálymentes mosdót terveznek. A szélfogóból egy kényelmes közlekedő vezet két irányba, egyfelől az utcai épületrészben elhelyezett kiszolgáló-, személyzeti helyiségek felé, a másik irányba pedig az új bölcsőde helyiségei lesznek megközelíthetők. A kiszolgálózónában melegítőkonyha, hulladéktároló, iroda, nevelői iroda, öltözőblokk, gépészeti helyiség és takarító- szer-tároló kerül kialakításra. Az esélyegyenlőség elvének megfelelően az új épület teljeskörűen akadálymentes lesz, s várhatóan jövő év június végére készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!