A kiselejtezettből újra hordható lesz

2022.08.20. 07:00

Divattervező tábort tartottak Sopronban

Rajzok, képkivágások, ollók, ceruzák az asztalokon és a padlón, kattog a varrógép, lüktető zene szól a hangszórókból. Olyan hangulat fogad bennünket, mintha egy nagy divatház termeibe cseppentünk volna a soproni Sinergia Stúdió divattervező táborában.

Tama István

Toronya Alexandra és tanítványai számos helyről merítenek inspirációt a divat világából a tábor során. Fotó: Máthé Daniella

– Régi, kiselejtezett, nem használt ruhákat hoztak be a tábor résztvevői, és azokat alakítjuk át, valami hordhatót készítve belőlük. A környezettudatos gondolkodásnak is megfelelően próbáljuk a már nem hordott ruhákat újragondolni – mondta el Toronya Alexandra, a tábor vezetője. A stúdióban egy tánc­iskola működik, ahol gyakran maguk készítik el a táncruhákat, ez adta az ötletet a táborhoz, ahol a gyerekek belebújhatnak a divattervezők bőrébe.

A lelkes résztvevők nagyon ügyesen sajátították el az alapöltéseket, és egy olyan öltést is megtanultak, amivel bármit ki tudnak díszíteni. Megismerkedtek a gombok, a patentok felvarrásának módjával, és ezek után állhattak neki a hozott ruhák újratervezésének, de foglalkoznak divatrajzokkal és a stílusokkal is.

A tábor, amit a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével tarthattak meg, lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy bepillantsanak a divattervezés kulisszatitkaiba, és közülük páran talán a Handler Nándor Technikum stílus- és divattervező szakát választják majd továbbtanuláskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!