Mária útján a békéért

2022.08.12. 09:00

1Úton nemzetközi zarándoknap - Győr-Moson-Sopronban először 2 helyszínről indul

kisalfold.hu

Minden évben Nagyboldogasszony-nap (augusztus 15.) közelében lévő szombati napra – vagyis most augusztus 13-án – várja a híveket az 1Úton nemzetközi zarándoknap. A programsorozat keretében megyénkben idén először két lehetőség is kínálkozik azok számára, akik szívesen indulnak elcsendesedésre a békéért. Gyalogos útvonalon Sokorópátkáról a Magyarok Nagyasszonya- templomtól indul, érintve Tényőt és érkezik a ménfői Nagyboldogasszony-templomhoz. A Sopronbánfalva–Schattendorf útvonalon pedig – előzetes regisztrációt követően – kerékpáros zarándoklatban vehetnek részt az érdeklődők. 

A 20 kilométeres gyalogos táv indulópontja a sokorópátkai Öreg u. 69., ahonnan Sándor Gábor plébános atya indító imádsága és áldáskérése után kezdődik a gyaloglás. 13 órakor a tényői Sarlós Boldogasszony-templomnál, 16 órakor pedig a Győrújbaráti Gyermektábornál lehet csatlakozni. A zárómisét 19 órától Sándor Gábor, a ménfői Nagyboldogasszony- templom plébánosa celebrálja a Fekete István u. 16-os számnál. A templomkertben kötetlen beszélgetéssel és agapéval zárul a nap. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!