A város arculatáért

2022.07.27. 19:00

Pályázatokat várnak Mosonmagyaróvár műemlékeinek felújítására

Munkatársunktól

kisalfold.hu

A helyi önkormányzat képviselő-testülete azért, hogy a város arculata történelméhez és múltjához méltó maradjon és épített értékei értékként megmaradjanak, a Mosonmagyaróvár településképének védelméről szóló önkormányzati rendelet alapján pályázatot ír ki a műemléki és helyi védelem alatt álló építészeti értékek felújításának anyagi támogatására. 

Forrás igényelhető azokra a Mosonmagyaróváron lévő építményekre, épületekre, épületegyüttesekre, köztéri alkotásokra, amelyek műemléki védelem alatt, helyi építészeti védelem alatt, egyedileg nem védett épületként műemléki jelentőségű területen, egyedileg nem védett épületként történeti településképi területen állnak a vonatkozó jogszabályok alapján. 

Azon fenntartási, felújítási munkákat lehet támogatásban részesíteni, amelyek elvégzése a város sajátos jellegének megőrzésében jelentőséggel bíró építészeti érték fenntartását célozza, az építészeti karakter és az építészeti értékek megvédésére, megtartására vagy helyreállítására irányul. Az épületek közterületről látható homlokzatainak, tetőzetének felújítására, nyílászáróinak cseréjére irányul, így az épület megújításán túl a városképet is javítja. 

A részletes pályázati felhívás, a pályázati útmutató, a pályázati adatlap és mellékletei a www.mosonmagyarovar.hu honlapról tölthetők le. A teljes pályázati dokumentációt egy eredeti példányban, nyomtatott formában kell postai úton vagy személyesen eljuttatni a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztály (9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11.) címére. A pályázatok beérkezési határideje: augusztus 23., 11 óra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!