Katasztrófavédelem

2022.07.04. 20:57

Lángoló kocsik, villámcsapástól kigyulladt családi ház - nem unatkoztak a tűzoltók az elmúlt napokban megyénkben

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten száznyolc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen sérültek meg.

kisalfold.hu

Fotó: Horváth Balázs (MW-archívum)

Autókat szállító teherautó gyulladt ki hétfő reggel az M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalán, Zsebeháza közelében. A csornai és kapuvári hivatásos, valamint a szili önkéntes tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tréleren nyolc személyautó volt, közülük hármat sikerült megmenteni a tűztől. A tűzeset során személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárást indított.

Kedden reggel villámcsapás következtében kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és a padláson tárolt papírok Töltéstaván, a Berettyó utcában. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, több vízsugárral eloltották a lángokat. Sérülés nem történt.

Ráfutásos balesetet szenvedett szerdán reggel négy személyautó Sopronban, a Várkerületben. A város hivatásos tűzoltói két járművet áramtalanítottak, majd megszüntették a forgalmi akadályt.  A mentők egy embert további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó csütörtökön délután Rajkánál, az M15-ös autópálya le- és felhajtójához vezető úton. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a járművet visszaállították kerekeire és áramtalanították. Az autó vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Péntek délután égett egy személyautó Téten, a Szent István utcában. A téti önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. Sérülés nem történt.

Összeütközött három személyautó vasárnap reggel az 1-es főút 166-os kilométere közelében, Mosonmagyaróvár határában, a Levél felé vezető szakaszon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak és szétválasztottak. A mentők mindhárom autó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!