Motorsport

2022.07.28. 19:41

Formula Student - Elsőként teljesítette a gépátvételt a győri csapat Spielbergben - fotók

Az Arrabona Racing Team, a SZEngine motorfejlesztő csapattal karöltve szombaton indult el a Formula Student Austria verseny helyszínére, az osztrák Red Bull Ringre, hogy közel 40 fővel vegyenek részt Európa egyik legrangosabb versenyén.

kisalfold.hu

Hétfőn a csapat sikeresen beköltözött a boxutcába, valamint minden pilóta teljesítette az Egress Test-et, ahol 5 másodperc alatt ki kell tudni szállni az autóból. Ezek után megtankolták az autót, majd mérlegelés után sikeresen teljesítették a gépátvétel dinamikus részeit. A  fékteszt alatt nehezítő körülményként jégeső is esett, de ez sem törte meg a lendületet, így a teljes, 58 csapatból álló mezőnyből elsőként teljesítették a gépátvételt. Ezzel el tudták érni, hogy a holnap délelőtti statikus versenyszámok után lehetőségük nyílik a tesztzónában az ideális beállításokat megtalálni.

A sikeres gépátvétel után kedden a statikus versenyszámok következtek. Kedden reggel 8 órakor az Engineering Design Eventtel kezdték a sort, majd 9 órától a Cost Event következett. Ezek után, délután megkezdhették az autó tesztelését.

Sajnos csapadékos idő mellett nem volt lehetőségünk kipróbálni az autót, pedig a spielbergi időjárás nagyjából percenként változik, így nem könnyű az ideális időjárási körülményeket megtalálni. Az este zárásaként pilótáink bejárták a holnapi autocross pályát, valamint felkészítettük az autót a gyorsulás, valamint a skidpad számokra

-  fogalmazott lapunknak Kapocsi Máté az Arrabona Racing Team csapatvezetője.

Korábban írtuk

0. Nap (Szombat). A csapat beköltözött a kempingbe, kialakították a munkához szükséges környezetet. A kiváló regisztrációs kvíz eredmény miatt a csapat részt tudott venni a gépátvevők oktatásán is, ahol egy előzetes gépátvételen vehettek részt. Az itt előjött hibák orvoslásán egészen hajnali 3-ig dolgoztak a csapat tagjai.

1. Nap (Vasárnap). Az Arrabona Racing Team, a SZEngine motorfejlesztő csapattal az első csapat volt, akik részt vehetettek a hivatalos gépátvételen. –A Pre-Inspection résszel kezdődött, ahol a pilótaruházatot, valamint az alapvető eszközöket ellenőrizték. Ezek után a Mechanical Inspection következett, ahol az autó szabályosságát vizsgálták, és ellenőrizték. Délután a csapat az elsők között teljesítette ezt, így a délutánt már a statikus számokra való készüléssel tudtuk folytatni, valamint emellett előkészültünk a hétfő reggeli boxba költözésre – fogalmazott lapunknak Kapocsi Máté az Arrabona Racing Team csapatvezetője.

Az Arrabona Racing Team 2013-ban alakult a Széchenyi István Egyetem hallgatóiból, azzal a céllal, hogy a Formula Student versenysorozat aktív résztvevői legyenek. A mára már több mint hatvan tagot számláló csapat szinte egy Forma 1-es, saját büdzséből gazdálkodó verseny istállót jelent, komoly feladatokkal, tervekkel, és célokkal.

Korábban írtuk

A Red Bull Ringen versenyez a győri egyetemi csapat Ausztriában

Az Arrabona Racing Team, a SZEngine motorfejlesztő csapattal karöltve szombat hajnalban indult el a Formula Student Austria verseny helyszínére, az osztrák Red Bull Ringre, hogy 39 fővel vegyenek részt Európa egyik legrangosabb versenyén. Az első napok a gépátvételről, valamint a statikus versenyszámokról szólnak, szerdától pedig elkezdődnek majd a dinamikus számok is, ahol az autó teljesítménye lesz a döntő.

A verseny egy hétig tart majd, a kisalfold.hu weboldalon folyamatosan olvashatnak a győriek teljesítményéről, sikereiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!