2 helyszínen

2022.07.21. 07:00

Búcsúi vigasságok Kapuváron

kisalfold.hu

Két kapuvári program is lesz a hétvégén, két színtéren. A Medosz-pályán tartják a Szent Anna Napi Lovasnapokat a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület szervezésében, szombaton a megyei szabad­időlovas bajnoki fordulókkal. A lovas ügyességi verseny 9 órakor kezdődik futószáras, díjlovas, ügyességi és díjugrató versenyszámokkal. Az est a belépős Emlékek Éjszakája programmal zárul. Másnap megyei ob-pontszerző fogat-­megmérettetések lesznek. Délelőtt 10 órakor nyitják meg a versenyt, lesz kétfordulós akadály-, valamint vadászhajtás. Este 10 órától Bagossy Brothers Company-koncert és Delta-buli lesz. 

Ugyancsak vasárnap tartja a város a Hagyományőrző Szent Anna Napi Búcsút a Várárokban, mely 9 órától viseletes ünnepi szentmisével kezdődik, majd a kapuvári verbunk eltáncolásával folytatódik a parkban. 16 órától táncos-zenés felvonulás lesz a 85-ös főúton a néptánciskolától a Várárokig. A megnyitón a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület és a Kapuvár néptáncegyüttes tagjai tartanak bemutatót. Korpás Éva koncertje 17.30-kor lesz. 20 órakor ingyenes koncertet ad Nagy Feró és a Beatrice. Napközben az ÍzvadÁszok Gasztronómiai Egyesület és barátaik „Nemzetek konyhája” címmel tartanak kóstolással egybekötött bemutatófőzést. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!