Angyalbőrben minden kicsit más

2022.07.08. 21:14

Alapkiképzést tartanak a Pálffy Miklós laktanyában Győrben - galéria

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred ad otthont a július elején elkezdődött katonai alapkiképzésnek. Az első nap reggelén 33 fiatal érkezett a Pálffy Miklós laktanyába, hogy megkezdje felkészülését a katonai szolgálatra.

kisalfold.hu

Az újoncok fegyelmezetten, alakzatban vonultak fel a tantermekhez, ahol elsőként regisztráció, hidegélelem felvétele és egy általános tájékoztató várt rájuk, majd szerződést kötöttek az egyes alakulatok képviselőivel. A bevonulási protokoll után elhelyezési körleteikbe vezetett az utuk. Gyors pakolás után már meg is célozták a ruházati raktárt, ahol felvették harcászati és gyakorló felszerelésüket. Körletrend kialakítás, ágyazás, rovancs, következett a sorban, melyek befejeztével Székács József százados, századparancsnok egy állománygyűlésen tájékoztatta a leendő katonákat fő feladataikról.

A hét második napján Könczöl Ferenc ezredes üdvözölte a bevonultakat, elmondta, hogy kemény feladat vár rájuk, hozzátette, hogy rendkívül felkészült és tapasztalt kiképzőkből álló csapat fogja végig kísérni őket az alapkiképzés öt hetén. A parancsnok kiemelte, azzal, hogy szerződést kötöttek, már megtették az első lépést a honvéddé válás útján, ugyanakkor szükségük lesz fizikai és mentális erejükre, valamint arra, hogy csapatként gondolkodjanak és cselekedjenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!