Rövidhírek

2022.06.27. 13:00

Versünneppel zárult a Jaurinum összművészeti fesztivál Győrben

„Fényt hagyni magunk után…” címmel hirdedett versmodó versenyt a Győri Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete a három napos Jaurinum összművészeti fesztivál keretében. A verseny és a gála a június 24-től tartott fesztivál zárónapján zajlott.

Werner Krisztina

Forrás: Győri Nemzeti Színház

Forrás: Győri Nemzeti Színház

A színház csillászintje vasárnap délelőtt megtelt versmondókkal, akik három életkori kategóriában – gyerek, 15 és 21 év közöttiek, 22 év felettiek – nevezhettek. A kiírás szerint - a címadó Mécs László idézet szellemiségében - 1-1 klasszikus és kortárs költő választott szakrális versével érkeztek a versenyzők. 

Bakos-Kiss Gábor, mint a színház igazgatója és a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke köszöntötte a 36 versenyzőt, akik közül a legfiatalabb második osztályos kisdiák, a korelnök 89 éves volt. Egyik fontos vállalása volt, hogy elhivatott versmondóként újra élessze Győrben a versmondás hagyományát, melyről úgy vélekedik, mint hungarikum. 

Az országos versenykiírásra több helyszínről érkeztek a versenyzők, többen a fővárosból, mások Nagykanizsáról, Veszprémből, Bakonyszentlászlóról. A győri versenyzők bázisát a színház stúdiósai adták. 

A zsűriben Németh László nagyprépost, Werner Krisztina kulturális újságíró és Bakos-Kiss Gábor értékelték a szavalókat. A több órás versmondó maratont követő délutáni díjátadó gálán dr. Lutter Imre a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke is résztvett. 

Az eredményhirdetés előtt Bakos-Kiss Gábor összegezte a Juranium fesztivált, melyben több művészeti ág - színház, zene, film, tánc – mutatkozott be a szakrális értékek jegyében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában