Jótett

2022.06.26. 14:00

Önkéntes munka keretében segítettek az OTP munkatársai a Petz-kórházban - galéria

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókorházban segítettek az OTP Bank munkatársai. Az ötven fős csapat segítette a kórházi személyzet pénzügyi edukációját, tisztasági festést végeztek és a zöldítéshez is segítő kezet nyújtottak.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A bank munkatársai többek közt festettek és kertészkedtek a győri Petz-kórházban.

A kórházzal közösen meghatározott célokért dolgoztak az önkéntesek szombat délután. Az OTP Bank 2010-ben indított önkéntes programjának keretében idén a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházba látogattak a bankhálózat dolgozói. Az önkéntes nap keretében a kórházi dolgozóknak könnyen érthető, interaktív előadásokkal segítettek eligazodnia hiteltermékek tudatos használatában, emellett szó volt az elérhető számlacsomagokról, öngondoskodási lehetőségekről is. Az előadás végeztével az érdeklődőknek lehetőségük nyílt személyes konzultációra is. A bank kollegái  közreműködtésével a kórház C épületének folyosói friss, tisztasági festésen estek át. A gyermekosztály teraszán található 80 négyzetméteres  magaságyások is megszépültek. A lelkes csapat könnyen kezelhető és strapabíró növényekkel ültette tele, melyek nagy részét  a győri Kalmár Kertészet  ajánlotta fel. A kertészet nem csupán virágokkal támogatta projektet, hanem szaktudással is, ugyanis ők határozták meg a környezeti adottságoknak megfelelő növények fajtáját.

A közel 50 fős OTP-s csapat az Észak-dunántúli Régió fiókhálózatából és régióközpontjából érkezett a szombati önkéntesnapra. Különböző üzleti területek fogtak össze a jó cél érdekében, többen otthonról hoztak eszközöket, ecsetet, hengert, ültetőkanalat, ásót, lapátot.

„Régiónkban hagyománya van az önkéntes programnak, szívmelengető érzés, hogy ezek az események mindig gördülékenyen és gyorsan szerveződnek – mondta el Németh József, OTP Bank Észak-dunántúli Régió ügyvezető igazgatója. –Ilyenkor én is más minőségben vagyok  jelen, új oldalunkról ismerjük meg egymást. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a munkánkkal elsősorban mi adunk, valójában a kötetlen keretek között eltöltött idősokkal többet ad vissza közösségünknek, mint hinnénk.

Az OTP Bank partnere az önkéntes programok kapcsán a Humanitás Szociális Alapítvány,amelynek munkatársai mentorként is segítik a programok megvalósulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!