"Természetiskola"

2022.06.24. 21:00

Minősített természeti nevelés Fertőújlakon

kisalfold.hu

A nemzetipark-igazgatóságok környezeti nevelési tevékenységének szakmai színvonala mindig példaértékű volt. Az egységes kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva új minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé. Az új rendszer a „Természetiskola” nevet viseli, hangsúlyosabban utalva a nemzetipark-­igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park által üzemeltetett létesítmények közül a Fertőújlakon található Csapody István Természetiskola, valamint a Libalabor mobil program kapott minősítést az új rendszerben, az okleveleket Kulcsárné Roth Matthaea igazgató a közelmúltban vehette át.

Az egykori határőrlaktanyából kialakított látogató- és oktatóközpont a védett területek ölelésében fekszik. A dr. Csapody István erdőmérnök, botanikus nevét viselő épület 2007 májusában nyitotta meg kapuit, azóta a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési feladatainak szervezését, ellátását biztosító egyik központi színhely. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!