Olvasni öröm

2022.06.25. 15:45

Jótékonysági könyvvásárt tartottak a Jereván lakótelepen Sopronban - fotók

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Jereván lakótelepi jótékonysági könyvvásárt. A lakótelep szolgáltatóházának átriumában a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata szervezte az ismét nagyon népszerűnek bizonyult eseményt.

kisalfold.hu

Fotók: Griechisch Tamás

A könyv tudást, ismeretet, kultúrát, értéket közvetít, szórakoztat, mi több, itt láthatóan közösséget is teremt, hiszen egy-egy könyv kapcsán hosszasan el is beszélgettek egymással az érdeklődő könyvbarátok – mondta Tóth Éva önkormányzati képviselő az eseményen.

A településrészi önkormányzat elnöke hozzátette: minden könyv külön univerzum, amelynek a megismerése az olvasás által egy izgalmas és nagyon személyes felfedezés, ezért meggyőződése, hogy a digitális korszakunkban is létjogosultsága van a kézbe vehető könyvnek és - amint azt a lakótelepen tartott jótékonysági könyvvásárok bizonyítják – igény is van erre.

A kiváló minőségű antikvár könyvekhez teljesen tetszőleges adományért juthatott hozzá a lakótelep olvasóközönsége. - Öröm látni, amikor egy-egy érdeklődő rátalál az általa rég keresett, áhított könyvre, hiszen szépirodalom – versek, próza – történelmi, művészeti, tudományos könyvek, egyházi és vallásos irodalom, továbbá a szórakoztató irodalom minden műfaja fellelhető a standjainkon - tette hozzá Tóth Éva.

A könyvekért összegyűlt adományt minden esetben egy-egy jereváni közösségnek, civil szervezetnek adják. A jótékonysági könyvvásár lebonyolításában és szervezésében a Jerevánon működő Lővéri Nyugdíjas Klub önkéntesei is tevékenyen részt vettek. A könyvbarátokat megcélzó programsorozatot folytatni szeretnék, az eddigi tapasztalatok alapján új, közösségformáló programkínálattal gazdagítva azt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!