Koncertsorozat

2022.06.22. 13:00

Ismét a győri udvarokba költözik a zene

A Győri Filharmonikus Zenekar sikeresen lezárta izgalmas és kihívásokkal teli évadát, hamarosan útjára indítja nyári szabadtéri koncertsorozatát.

kisalfold.hu

Vérpezsdítő és lendületes dallamokkal veszi kezdetét június 30-án 19 órakor a méltán népszerű programsorozat a jól ismert és közkedvelt helyszínen, az Apátúr-ház udvarán. 

A kamaraszimfonikus bemutatkozást Rajna Martin vezető karmester dirigálja. Elsőként Haydn A megjutalmazott hűség című korai operájának nyitánya hangzik fel, majd a mester  Esz-dúr trombitaversenyével a társulat kitűnő szólistája, Vörös Ádám lép a társulat és a közönség elé, a nyáresti koncertet Mozart Prágai szimfóniája zárja. 

„Csupa csúcsművel készülünk az első bemutatkozásunkra - részletezi a karmester -, kezdődik a nyár, zűrzavaros időket élünk, a programmal hitet teszünk amellett, hogy igen is van harmónia és rend a világban, csak jó helyen kell keresni. A bécsi klasszika mesterművei lelkesítőek, hihetetlen energiákat mozgatnak meg, melyek a társulatot lendületbe hozzák, reméljük a közönségünket is!”

A belváros jól ismert helyszínein túl, a felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak a sorozatba, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg. Augusztusban újra zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Borsos Miklós Múzeum udvarát. A tervek szerint a zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Püspökvár és a Bencés Gimnázium is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!