Diákolimpia

2022.06.16. 05:04

Fesztiválhangulat a Strandkézilabda Diákolimpián Salgótarjánban - Aranyéremmel tért haza a győri Apor-iskola

Tombolt a nyár hétvégén a salgótarjáni Kecskés József Strandarénában, ahol a legidősebb korosztályok Strandkézilabda Diákolimpia® Országos Döntője zajlott. Az aranyérmeket Győr, Dunaújváros, Veszprém és Vác csapatai vitték haza.

kisalfold.hu

A győri Apor-iskola aranykovácsai. Fotó: Diákolimpia

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte, amelynek megnyitóján dr. Erdős Dániel MDSZ ügyvezető igazgatóval Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere vett részt.

A strandarénában két napon át közel 300 strandkézis versenyzett, a legtöbben Borsod megyéből érkeztek. Két év kihagyás után már a nyári strandsport szerelmesei is nagyon várták, hogy újra pályára léphessenek, és ehhez a nógrádi aréna kiváló körülményeket biztosított. Az eredmény szempontjából érdemes kiemelni, hogy a Váci Boronkay Gimnázium lánycsapata megvédte 2019-es címét a középiskolások korcsoportjában, a Veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium fiúcsapatai pedig akkora fölényben voltak, hogy a két induló középiskolás csapatuk a dobogó két legfelső fokára tudott lépni.

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket a IV. korcsoportban a fiúk között.

A legtechnikásabb játékos: Hajdú Máté, Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

A legjobb kapus: Takács Csongor Gábor, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, Győr

Gólkirály: Sütő Gergő János, Homoki Általános Iskola, Tiszaföldvár

A legeredményesebb testnevelő: Kovácsovics László, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, Győr

A győri Apor-iskola aranykovácsai. Fotó: Diákolimpia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!