7. alkalommal

2022.06.05. 23:00

Előadások a Növények Napján Mosonmagyaróváron

Színvonalas előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők a növények világáról a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara, a győri Révai- és a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium szervezésében.

Munkatársunktól

Idén hivatalosan hetedszer szervezték meg az Európai Növénytudományi Társaság égisze alatt a nemzetközi Növények Napja programsorozatot. A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében. 
A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a győri Révai Miklós Gimnáziummal és a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziummal együtt az idei évben is csatlakozott a programhoz. 
Az egyetem Biotechnológiai Oktató- és Bemutató Központjában dr. Molnár Zoltán tudományos dékánhelyettes megnyitóját követően az érdeklődők színvonalas előadásokat hallgathattak meg a növények világáról. Az előadók között szerepeltek egyetemi oktatók, kutatók, akik a növényvilág érdekességeiről beszéltek a közönségnek. Továbbá bemutatkoztak középiskolások is, akik különböző országos versenyeken díjnyertes önálló kutatásaikat prezentálták. A rendezvény főszervezője dr. Molnár Zoltán tudományos munkatárs volt, a középiskolások felkészítését Bacher József, a Révai Miklós Gimnázium biológiatanára végezte. 
 

A magyaróvári karon szervezték meg a nemzetközi Növények Napjához kapcsolódó programot.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!