Hagyományőrző betakarítás

2022.06.29. 23:00

Aratófesztivál Levélen

kisalfold.hu

Aratófesztivált rendeznek július 2-án, szombaton Levélen. A rendezvényre aratócsapatokat várnak, de szívesen fogadnak a szervezők egyéni jelentkezőket is, akik valamelyik csapathoz csatlakoznának. Részvételi szándékukat a levéli kultúrház elérhetőségein lehet jelezni. 
Az aratás a község hagyományos programjai közé tartozik. A hagyományőrző betakarítás legfontosabb célja, hogy a mindennapi betevő, a kenyér előállításának fontos és nehéz munkája ne felejtődjön el és azt a fiatalok is megismerhessék. Az aratás szombaton a Rózsa utca mögötti búzatáblában lesz, ami megközelíthető a Cseresznyés utca vagy az Alsófő utca irányából. 
Az aratók délután fél kettőkor a Sváb Háznál gyülekeznek. Háromkor kezdődik a bemutató aratás, fél négykor a verseny. Ötkor felrakják a levágott gabonát és hatkor vonulnak vissza a faluba. Az eredményhirdetést és az aratóünnepet este hétkor tartják a Sváb Ház udvarán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!