Via ferrata

2022.06.07. 23:00

A csúccsal melegítettek a rábaközi hegymászók

A hegymászók körében jól ismert a Rax hegységben található Hans von Haidsteig via ferrata, amely a Rábaközi Hiking Team csapatának legutóbbi úti célja volt.

kisalfold.hu

– Remek edzőprogram volt – kezdte a rábaközi hegymászótársaság csapatának tagja, Szabó János. – A Rax a Schneeberg mellett Ausztria egyik legkönnyebben elérhető alpesi jellegű hegysége, sok hazai hegymászót vonz. Látványos via ferratát hódítottunk meg, szeles időben, de szikrázó napsütés mellett. A kiválasztott útvonal tökéletesnek bizonyult a nyári hegymászások megkezdéséhez és a további csúcshódításokra való felkészüléshez – jegyezte meg. 
Gyakorlásból előtte sem volt hiány, hazánkban is vannak erre alkalmas helyek. A csapat a közelmúltban ellátogatott a Sárospatak-közeli Megyer-hegyen fekvő Tengerszemhez, amelyet, ahogy sokak, ők is Magyarország legszebb természeti csodájaként aposztrofáltak. 
– Idén szeretnénk megmászni a montenegrói Bobotov Kuk hegycsúcsot, amely a Durmitor legmagasabb pontja, 2523 méter. A másik a Maglic, Bosznia-Hercegovina legmagasabb hegycsúcsa, 2386 méter magas. Ezt a két túrát július végén két nap alatt szeretnénk teljesíteni, izgalmasnak ígérkezik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!