Inspiráló alkotás

2022.05.16. 14:56

Tihanyból Lébénybe vezetett a zarándoklat a Magas Bakonyon át - Online nézhetjük az "Úton - Hét nap a magyar Caminón" című filmet - galéria

Május 16-tól online elérhetővé válik az „Úton - Hét nap a magyar Caminón” című ismeretterjesztő road movie. A 42 perces filmben három főszereplő 7 napos zarándoklatát követhetjük végig Magyarország festői, Balaton-felvidéki tájain a 170 km hosszú Tihany-Lébény közötti, Magas-Bakonyon átvezető Szent Jakab zarándokúton.

kisalfold.hu

A rendező Boegi Máté, az operatőr pedig a dokumentumfilmjeivel sokszorosan díjazott Grams Melanie. A film főszereplői között van olyan, aki már végigjárta a spanyolországi El Caminót, de most vegánként próbálta teljesíteni a „magyar verziót”; egy tragikusabb sorsú, de vallásosságát mindvégig megőrző hivatásos vadász a hű kutyájával; valamint egy fiatal anyuka, aki kétéves kislányát és férjét hagyta otthon az út kedvéért.

„Nehéz volt otthagyni a családot, az anyaságot mindig úgy élem meg, mintha egy kötélen egyensúlyoznék a gyermekem és önmagam között. Már az indulásnál nagyon hiányoztak, a második napon padlóra is kerültem emiatt, de szerencsére fel tudtam állni belőle. Az adott erőt, hogy arra gondoltam, ha végig tudok menni ezen a zarándoklaton, az példát mutat majd a kislányomnak, hogy bármit el tud érni, ha szeretné” – fejtette ki Farkas Pálma, a film egyik főszereplője. A részleteket és a további idézeteket a csatolt sajtóanyag tartalmazza.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!