15–20 kilométer hosszú útszakaszon

2022.05.12. 21:00

Szemetet szedtek a szabadnapos csornai tűzoltók

kisalfold.hu

A Csornai Katasztrófavédelmi Őrs tagjai, családtagjaik és kedves ismerősök gyűltek össze az önkéntes feladatra.

Csorna. A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció keretében nagytakarítást végeznek országszerte sokan szűkebb-tágabb környezetükben. Ehhez a mozgalomhoz csatlakoztak a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs szabadnapos tűzoltói is. 

Fő célkitűzésük az volt, hogy Csorna város közigazgatási területén, elsődlegesen a bevezető utakon, árokpartokon gyűjtsék össze a szétszórt szemetet – derült ki a katasztrófavédők tájékoztatásából. 

Az önkéntesek a koordinátor tájékoztatója, valamint a biztonsági előírások ismertetése után az akció keretében mintegy 15–20 kilométer hosszú útszakaszt jártak végig, és a Csorna környéki bevezető utakat, az árokpartok mindkét oldalát megtisztították. A szemétszedés eredményeképp 40 zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítani a területet. 

A szemétszedést ugyan nehezítette, hogy az akció egybeesett a vegetációs időszakkal, ennek ellenére egy több szempontból hasznos és eredményes napot tudhattak maguk mögött. Nemcsak a tisztább környezetünkért dolgoztak önkéntesként együtt, amivel hozzájárultak a tiszta levegő, a zöld környezet megőrzéséhez, hanem a munka végeztével a koordinátorként tevékenykedő tűzoltó kolléga „portáján” egy jó hangulatú, baráti beszélgetéssel zárták a napot. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!